Yoga workshop

Er zijn verschillende vormen van yoga. Ieder vorm met zijn eigen kwaliteiten. BewustWerken biedt verschillende vormen van yoga aan in een workshop. Deze verschillende vormen van yoga zijn apart te boeken of in combinaties.

De verschillende vormen van yoga die BewustWerken aanbiedt:

Vinyassa yoga:
Vinyassa yoga kenmerkt zich het meest door de vloeiende bewegingen van houding naar houding ondersteund door de adem. Bij vinyassa yoga wisselen de houdingen zich wat sneller van elkaar af, hierdoor is het makkelijker om het hoofd tot rust te brengen gezien de focus ligt op het uitvoeren van de verschillenden houdingen. Door vinyassa yoga komt de bloedsdoorstroming op gang en kan het lichaam beter afvalstoffen afvoeren. Daarnaast is vinyassa yoga gericht op het opbouwen van kracht en het verhogen van je energie niveau.

Hatha yoga:
Bij hatha yoga ga je van houding naar houding (wat minder in de flow als vinyassa), met als doel het versterken en versoepelen van het lichaam en je adem leren beheersen. Bij hatha yoga ligt de concentratie op het eigen lichaam, inspanning en kracht. Hatha yoga verminderd stress, geeft energie en brengt innerlijke rust.

Yin Yoga:
Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je een houding langere tijd vast houdt, vaak zo’n 3 tot 5 minuten. Waarbij de focus ligt op de ontspanning van de spieren en het bindweefsel, om een diepere ontspanning te weeg te brengen waarbij er meer ruimte mag ontstaan in het lichaam. Yin yoga brengt rust in het hoofd, helpt om emoties te reguleren en is gericht op het versoepelen van het lichaam.

Yoga nidra:
Yoga betekend verbinding, Nidra betekend slaap. Yoga nidra is een meditatie vorm van yoga, waarbij het lichaam slaapt, maar de geest alert blijft. Middels een meditatie word je al liggend geleidt  in een diepe ontspanning.  Yoga nidra is een geschikte manier om het stress niveau omlaag te brengen, meer rust in het hoofd te creëren en gericht op een totale ontspanning.

Tijdsduur:
Deze workshop wordt live gegeven bij jullie op locatie of in overeenstemming op een andere locatie. De yoga kan in 30 min tot een 4 uur durende programma gegeven worden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor traject vorm.  

Kosten:
Offerte op aanvraag. De kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur, de groepsgrote en de frequentie waarmee je workshops boekt (eenmalig of in trajectvorm). Voor meer informatie of de offerte neem contact op met BewustWerken

Deelname:
Deelname kan in soepele kleren in gewenst. De benodigde materialen als matjes en dekens worden door BewustWerken geregeld.

 

BewustWerken zet zich in voor het welzijn van de medewerker.
Meer ontspanning, balans en positieve energie op de werkvloer.